Subsidie Warmtepompboilers

Maak gebruik van de ISDE-subsidie voor je warmtepompboiler!

Bij aankoop van een LG Warmtepompboiler kan je tot 12 maanden daarna nog de ISDE-subsidie aanvragen, afhankelijk van welke boiler je neemt kan de subsidie oplopen tot €950,-! Daarmee bespaar je dus op je energierekening en op de aanschaf van je boiler! Lees hieronder meer over de subsidie en het aanvragen daarvan. 

Aanvragen subsidie warmtepompboilers.

Je kan de subsidie aanvragen via de site van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). De subsidieaanvraag kan tot 12 maanden na de aanschaf van de LG Warmtepompboiler gedaan worden. Dan proberen ze het binnen 8 weken af te handelen . Als het toch wat langer duurt, dan krijg je na 7 weken een brief waarin staat dat de afhandeltermijn verlengd wordt.
 
Wordt de aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je een brief waar het bedrag in staat wat je zult ontvangen. De subsidie ontvang je dan maximaal één week na de goedkeuring. De uitvoeringsdatum (installatiedatum) is leidend bij de bepaling van het subsidiebedrag.
DSC09391-2

Wat heb ik nodig om de ISDE-subsidie aan te vragen?

De ISDE-subsidie is alleen van toepassing als er voor 30 juni 2018 een omgevingsvergunning is aangevraagd. Het maakt niet uit of dit voor een nieuwbouwwoning of voor een nieuw te bouwen woning is geweest.
 
Bij elk nieuwbouwproject zijn er EPC- of BENG-normen van toepassing. De EPC-normen (Energie Prestatie Coëfficiënt) waren van toepassing tot en met 31 december 2020 en de BENG-normen (Bijna Energie Neutrale Gebouw) zijn van toepassing sinds 1 januari 2021.
 
Wat bijzonderheden:

  • Bij aankoop van een LG Warmtepompboiler kunt u al subsidie krijgen zonder een extra maatregel te treffen. In de meeste andere gevallen moeten er meer maatregelen worden getroffen;
  • Een verlenging van de 8 weken aanvraagtijd van de ISDE-subsidie is in veel gevallen te voorkomen. Zorg ervoor dat de categorie bij de meldcode niet OVERIG is, want dan kan de afhandeltermijn verlengd worden;
  • Een duurzame installatie, zoals de LG Warmtepompboiler, in een nieuwbouwproject komt niet in aanmerking voor ISDE-subsidie, als de installatie nodig is om te voldoen aan de wettelijk verplichte EPC- of BENG-normen.
 
Hier staat meer informatie over de ISDE-subsidie, en een volledig stappenplan voor de aanvraag van de ISDE-subsidie staat hier.
 
Wil je meer informatie over de boilers of er gelijk een bestellen? Klik dan hier.